Sådan plejer du din pels

07 juni 2022 Steffen Petersen

editorial

Har du fået en flot pels i gave? Så skal du sørge for at passe godt på den. Det er meget delikat materiale, som en pelsfrakke er lavet på. Pels kræver lidt mere pleje og omhu end almindelige jakker, som du kan købe. En pelsfrakke kan miste sin blødhed og glans, hvis du ikke passer godt på den.

Læs med i dette indlæg om, hvordan du plejer din pels.

 

pelspleje

 

Læs etiketten

Det første skridt til at passe godt på din pels er at tjekke etiketten. Ligesom alle andre jakker, så kommer din pelsfrakke også med en etikette. Her vil det fremgå, hvordan du passer og plejer frakken. Etiketten vil give dig oplysninger om, hvilken slags pels det er, og hvilken slags rengøring den kræver.

Så sørg for, at du ikke smider eller klipper denne etikette af, så du ikke har de grundlæggende informationer om, hvordan du plejer din pelsfrakke.

 

Børst den

En af de vigtigste ting, du kan gøre for at passe på din pels, er at børste den. Det vil hjælpe med at fjerne snavs og skridt, der kan sidde fast i pelsen.

Det vil også hjælpe med at forhindre, at pelsen bliver mat. Du bør bruge en speciel børste, der er lavet til børstning af pelsskind. Disse børster er normalt lavet af naturlige materialer som f.eks. hestehår. Brug ikke en stålbørste, da dette kan beskadige pelsen

 

Tag det til de professionelle

Hvis du vil være sikker på, at din pels bliver renset ordentligt, bør du tage den til professionelle, der har forstand på pelspleje. De ved præcis, hvordan de skal rense og pleje din pels. De vil også være i stand til at opdage eventuelle problemer med din frakke og reparere dem.

De fleste pelshandlere tilbyder også en opbevaringsservice. Det betyder, at du kan tage din pels med til dem, når du ikke har den på, og de opbevarer den for dig. Dette er en god måde at sikre, at din pels forbliver i god stand.

Flere Nyheder