Hold pelstøjet brugbart i mange år med pelspleje

17 juni 2021 Anders Lundtang Hansen

Sådan noget som at bruge pelse til at varme sig på har været noget, vi har gjort, siden det gik op for os, at vi ikke kunne holde varmen på egen krop alene, hvis vi ville overleve i specielt de kolde egne, hvor vi havde slået os ned.

Her kunne man observere andre dyrearter, som havde tilpasset sig forholdene og havde fået et lag med pels, hvor der var rigeligt med fedt under, som de kunne holde varmen med, hvis der var tale om de større dyr, men de mindre dyr kunne også klare sig med pels på kroppen alene.

Og siden vi ikke kunne gro tilsvarende pels, så var det oplagt at nedlægge de dyr og bruge deres pels til at varme os med, om vi så måtte sammensætte vores beklædningsgenstande af mange pelsdyr for at holde varmen.

Dette er blevet ved indtil i dag, hvor det er meget eksklusivt at gå i pels.

Pelstøjet skal gerne bruges i mange år

For mange er det jo stadig den ypperste gave at kunne give en pelsfrakke til ens kone eller en muffedise til hende, hvor der måske er indbygget taske eller pung i.

Også sådan en pelshue eller pelshat til kvinderne var også udsøgte at købe for bare et par årtier siden, hvor de gerne måtte tone sig lidt frem, så man kunne se, at man havde råd til at give penge til ens bedre halvdel i form af pelstøj.

Det er nemlig i dag blevet en langvarig proces at lave godt med pelsdyr ud fra de bedste muligheder, som man har, hvorfor det ikke altid er helt billigt at anskaffe sig, hvis man skal have den ægte vare og ikke et kunstigt materiale.

Så når man endelig har sådan et produkt – om det er den store pelsfrakke til ens kone, eller det er en pelskrave i ens jakke til herren – så skylder man det at holde det ved lige med pelsrens og pelspleje.

Flere Nyheder