Heiring smykker, hvad har størst betydning – pålydende værdi eller affektionsværdi?

10 juni 2019 Anders Lundtang Hansen
Heiring smykker, hvad har størst betydning - pålydende værdi eller affektionsværdi?

I denne artikel vil emnet omhandle noget så specifikt som smykker af mærket heiring, men du kan sådan set sagtens overføre denne guide til andre smykker, og nogle af vores tips heri vil du faktisk også kunne bruge på mange andre ting.

Derfor vil vi holde beskrivelsen af værdien på Heiring smykker mere overordnet, så alle kan være med og måske bruge denne viden andre steder på andre ting.

Men lad os lige starte med at nedlægge et fællesforståelsesgrundlag, så vi har alle med om, hvad der menes med de forskellige former for værdier, vi vil tale om i denne artikel, pålydende værdi og affektionsværdi, og hvad der findes af nogle nuancer på dette.

Den pålydende værdi er det, som genstanden er vurderet til lige nu. Det kan være, du har fundet nogle smykker fra Heiring, der er helt nye og bliver solgt i butikkerne.

Nogle varer kan variere meget i denne pålydende værdi fra butik til butik, og nogle gange er der også tilbud og lignende. 

Med smykker ser man dog tit, specielt hvis nogle kendte lægger navn til dem, at de ikke skifter så meget i pris fra forretning til forretning, og nogle gange er det også få forretninger, måske endda kun en enkelt, der har lov til at sælge smykkerne.

Dog kan man sagtens forestille sig, at man finder de her smykker på udsalg et andet sted, hvor de måske er brugte.

Her kan være sat ned i pris, fordi de fleste mennesker vil eje smykker ubrugte.

Men er der tale om sjældne og gamle smykker, så kan den pålydende værdi pludselig stige voldsomt i forhold til det, som det givne smykke blev solgt for i sin tid – også med forbehold for inflation.

Affektionsværdi er den værdi, du selv tillægger smykket, om den pålydende værdi så er nogle kroner eller flere millioner.

Det kan være, fordi du har arvet smykket eller fået det af en, du holder meget af.

Hvad synes du så, der har størst betydning – og hvilken værdi betyder mest for dig?

 

Flere Nyheder