Flotte og realistiske tandkroner hos din lokale tandlæge

09 januar 2020 Astrid Pedersen

Er en af dine tænder kommet til skade – enten ved et traume eller som følge af et karies angreb? Så kan det være, at en tandkrone er løsningen for dig.

Hvornår har jeg brug for en tandkrone?

Når din tand er så beskadiget, at din tandlæge vurderer at den ikke står til at redde ved hjælp af en tandfyldning, kan en krone komme på tale. Hvis tandens rod stadig er intakt, og det således kun er den synlige del af tanden, som er beskadiget, er det ikke nødvendigt at isætte et fuldt implantat, hvilket er en procedure, som er temmelig meget mere omfattende – både tidsmæssigt og økonomisk. En krone er en fin løsning, hvis du for eksempel har knækket en tand eller har været nødsaget til at tade en del af den fjerne på grund af råd eller karies angreb.

Hvordan foregår montering af en tandkrone?

Skal du have monteret en ny krone på din tand, vil tandlægen først slibe den synlige del af tanden ned til en spids, hvorpå kronen skal fastgøres. Tandlægen tager hernæst et aftryk af tandstumpen – dette aftryk skal bruges til at foretage en afstøbning, som ligger til grund for den gips model af tanden, hvorpå kronen skal tilpasses.

En tandkrone af eksempelvis porcelæn eller metalkeramik kan justeres i farven, så den matcher de omgivende tænder, således at det bliver rigtig svært at se forskel på dine naturlige tænder og din kunstige tandkrone. Du får naturligvis monteret en midlertidig kunstig krone i den periode, det tager at få foretaget denne tilpasning. Når kronen er færdig, vil tandlægen lime den fast på tandstumpen ved hjælp af tynd cement, under hensyntagen til dit bid og dine øvrige tænders stilling.

Hvis du vil vide mere om tandkroner, og undersøge mulighederne for at få monteret tandkroner i Bramming, kan du klikke ind på tanddoctor.dk

Flere Nyheder