Diamanternes lange og gådefulde historie

10 juni 2020 Lotte Hindsberg

Få ting i verden er omgivet af så meget mystisk og har så lang en historie som diamanter. De har været kendt og brugt i årtusinder. Både som smykker, men også som en måde at transportere enorme summer i al hemmelighed da selv den mindste diamant som vejer mindre end et gram er sin vægt værd i guld. En carat diamanter vejer 0,2 gram.

De fleste diamantringe har en diamant i der er mindre end 1 carat. Diamanter på over 1 carat er både store og sjældne. Den største diamant der endnu er fundet blev fundet i det nuværende Sydafrika helt tilbage i 1905. Den var på hele 3106 carat. Senere blev den kløvet og ud af diamanten blev der hele 105 diamanter. Den største på 540,2 carat fik navnet Afrikas Stjerne og er i dag en del af de engelske kronjuveler.

Diamanter og kærligheden

Diamanter og kærligheden er et kapitel for sig selv. Ofte bliver diamanter brugt til at vise ens kærlighed overfor et andet menneske. Både når der skal fries, til bryllup og andre situationer, hvor man har lyst til at vise sin kærlighed.

En af de kendteste kærlighedshistorier der involvere en diamant er historien om skuespilleren Richard Burton der tilbage i 1969 købte den kendte Hope diamant for næsen af det kendte smykkefirma Cartier. Han betalte for datiden den enorme sum af 1 mio. dollars for diamanten. Han gav diamanten til sin smukke kone. Den kendte Elizabeth Taylor. Diamanten var på 54 carat.

Diamanter kommer i alle former og farver. Lige fra de kendte hvide til røde, blå og sorte. De farvede diamanter er yderst sjældne og der findes max. 5 om året.  

Man vurdere værdien på en diamant ud fra de 4 c’er. Carat, colour, clarity og cut. Oversat til dansk størrelse, farve, renhed og slibning. Som udgangspunkt udfra en skala fra hvid til gul, med hvid som den bedste. En hel ren gul diamant er imidlertid så sjældent at den er meget værdifuld.

Flere Nyheder